Nyhetsbrev 2017-05-16

Arbetet i föreningen har tagit flera stora kliv framåt och vi fortskrider mot vårat mål att kunna erbjuda inomhusklättring till hösten 2017. Alldeles i dagarna blev föreningen godkänd som medlem i Svenska klätterförbundet, vilket ger både vår förening och den enskilde medlemmen flera fördelar. Vi har öppnat ett bankgiro och ett Swishkonto och blivit beviljade stöd från Hudiksvalls kommun för sommarlovsaktivitet för skolungdomar från 6-15 år.

Bli medlem
För att bli medlem och stötta föreningen betalar du in 300kr till bankgiro 650-0607 eller Swishar till 123 569 85 92. Ange ditt namn som avsändare. Förutom möjligheten att delta i klubbens aktiviteter och påverka klubbens inriktning och utveckling blir du som medlem försäkrad, får tidningen Bergsport 4 gånger per år och rabatt i flera sportaffärer. Betalar du innan 31/5 hinner du få nästa nummer i brevlådan inom kort. Du kan läsa mer på bergsport.se

Prova att klättra
Om du vill prova att klättra på en klättervägg så kommer vi att resa en mobil klättervägg under Blodomloppet 22/5, Hudik Cup 17/6 och Lions familjedag/Vattenfestivalen 2/9. Vi kommer också att arrangera klättring utomhus under sommaren där alla som vill får följa med. Dessa annonseras på hemsidan och facebook. Tipsa oss gärna om det är något event där ni vill att vi ska synas eller om ni eller något företag eller förening önskar hyra den mobila väggen med instruktör. (Läs mer på facebook)

Sommarlovsutflykt
Den 1/7 och 31/7 arrangerar vi resor till Sundsvalls klätterklubb kostnadsfritt för skolungdomar 6-15 år i Hudiksvalls Kommun. Vi klättrar bouldering inomhus, dvs. låg höjd över madrasser. Avresa med chartrad buss från Hudiksvalls resecentrum kl 10 och hemkomst kl 15. Lunch ingår. Anmälan på https://hukk.se/evenemang/. Kommunen kommer att göra ett separat utskick om kostnadsfria sommarlovsaktiviteter.

Kurser
10-11/6 håller Karin Trolin en grundutbildning i klippklättring (även kallat trad) dvs. klättring utomhus på naturliga (kilar, friends etc) såväl som fasta säkringar (borrbult etc). Vi planerar att skicka 4 av våra blivande instruktörer och det finns ev några lediga platser. Kursen är på grundnivå för nybörjare men det är en fördel om man har lite erfarenhet av utomhusklättring. Kursen kostar 2390kr per deltagare. Inom kort planerar vi att vidareutbilda några instruktörer till klätterledare som är en fördjupning för att planera och genomföra klubbutfärder till lokala klippor.
(Anmäl dig på https://hukk.se/events/grundkurs-klippklattring/)

Logga
Vi önskar förslag på en logga till föreningen. Rita gärna och skicka eller skriv ner ditt förslag till ordf@hukk.se eller publicera på facebook. Vi har en idé om en logga med lokal förankring till Hudiksvall eller Hälsingland och har bollat idéer om ett klättrande lodjur, hälsingebock, linblommor eller sjöbodar, men alla idéer är av intresse. Den bör vara rätt enkel och inte allt för detaljerad för att underlätta tryck.

Lokal
Vi fortsätter att söka efter en lokal där vi helst vill erbjuda både repvägg och bouldering. Vi har bland annat tittat på Aktivitesfabriken (Hiab), fd Bole och Håstaholmen. Helst skulle vi vilja ha en lokal med både ca 5 och 10+m takhöjd. I Aktivitesfabriken blev vi erbjuden en del i stora hallen bredvid paddeltennisen som vi i så fall var tvungna att dela med och möjligen störas av annan verksamhet. De har dock föreslagit att de kan såga upp golvet i entrén så vi har möjlighet till en ca 10m hög vägg i en egen del vilket gör det väldigt intressant. Det är fräscha nyrenoverade lokaler med omklädning och café och det skulle troligen gynna oss och de andra verksamheterna som Hudikgympan, Hudik gym och I Balans idrottscenter som engagerar många aktiva människor.

Samverkan
Vi har samverkat med flera av våra grannklubbar som varit mycket hjälpsamma med råd och tips. Vi deltog på Sundsvalls klätterklubbs utomhuspremiär vid Midskogsberget 22/4, där dem verkligen skapat ett fantastiskt område för klättring med en otrolig variation i leder med 82 sport, 12 trad och 92 boulder i olika svårighetsgrader, knappt en timme från Hudiksvall. Trots rejäl blåst denna dag var det vindstilla och varmt och skönt i vårsolen tack vare klippans södeläge. Vi kommer absolut göra fler besök dit. Vi har också varit till Bollnäs och Gästrike klätterklubb och samordnat utbildning för våra medlemmar i rött kort (säkring led inomhus) och inför Blodomloppet nästa vecka hyr vi Bollnäs mobila klättervägg. Vi har också gjort ett besök till Hedeklippan och inspekterat och börjat förbereda för sommarens klättring.