Hudik cup och kurs i klippklättring


Nu på lördag 17/6 reser vi en 9m hög klättervägg utanför Glysis i samband med Hudik cup där alla är välkomna att testa att klättra. Mässan är öppen mellan kl 10-15.

Vi söker fler funktionärer som kan säkra. Har du grönt kort eller motsvarande kunskaper får du gärna assistera med säkring och/eller påklädning av selar. Hör gärna av er om ni kan vara med, även om det bara är en del av dagen.

Vi söker också sponsorer och bidragsgivare för att kunna bygga en egen mobil vägg och tips mottages tacksamt. Nästa event med mobila väggen är Lions familjedag 2/9 på Möljen i Hudiksvall och då vill vi gärna ha en egen vägg.


Genomförd kurs i  klippklättring
I helgen var 7 personer, varav 5 från HUKK på kurs i klippklättring som leddes av instruktörerna Martin Strömberg och Karin Trolin. Vi drillades i säkerhet med knopar, ankarbyggen, nedfirning och trad- och sportklättring. Det var mycket lärorikt och inspirerande och en god bas för våra blivande klätterledare som ska arrangera klättring utomhus för våra medlemmar.  Vi fick ekonomiskt bidrag till kursen från SISU Idrottsutbildarna. Karin som sommartid bor i Forsa driver Explore 61°N, ett företag som arrangerar äventyr och kurser inom friluftsliv, som t.ex. forspaddling, klättring och grottkrypningar.

Köp Stora boken om klättring
Stora boken om klättring (2a upplagan), är en instruktionsbok som går igen allt du behöver veta för att klippklättra. Både för nybörjare och mer avancerade klättrare. Vi har 15 böcker som vi säljer för medlemspriset 300 kr/st. Ord pris 350 kr. Stötta klubben och beställ din bok här.  

Mvh Andreas Damberg. Ordförande HUKK